Reserveren

Historie

De Historie van Paarl

Paarl is een van de oudste steden in Zuid-Afrika, gesticht door de Nederlanders in 1690. Deze historische stad vormt het hart en de ziel van ons pop-up restaurant. De naam van de stad is afkomstig van de karakteristieke berg waaraan het stadje ligt. De ronde top van de berg glinsterde na een regenbui volgens de trekkers als een parel in de zon. 

Het landschap rondom Paarl is niet alleen prachtig, maar ook vruchtbaar. Dit maakt de stad een culinair paradijs, van vers geoogste producten tot wereldberoemde wijnen.

Daarnaast heeft Paarl een belangrijke plek in de geschiedenis van de Afrikaanse taal. Hier is het taalmuseum Die Afrikaanse Taalmuseum gevestigd, waar het langste Afrikaanse woord wordt vermeld:  “Tweejakkalsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein” . Dit woord is ook terug te vinden in ons interieur.

Boerekos: de ziel van de Zuid-Afrikaanse keuken

Boerekos is meer dan eten; het is de ziel van de Zuid Afrikaanse keuken en de op de boerderij gebaseerde kookstijl die zijn oorsprong vindt in Nederland. De gerechten zijn eenvoudig, hartig en vooral bedoeld om samen te delen. Denk aan bobotie, braaivlees, melktert en andere gerechten die rijk zijn aan smaak en geschiedenis.

Bij restaurant PAARL serveren we gerechten die geïnspireerd zijn op boerekos, met een moderne twist, terwijl we trouw blijven aan de oorspronkelijke Zuid-Afrikaanse gastvrijheid.

Wijngebied Paarl: smaakvolle tradities

De wijnregio rond Paarl is wereldwijd beroemd om zijn volle rode wijnen en frisse witte wijnen. De Fransen brachten in de 17e eeuw hun wijnbouwtradities naar de Kaap en Paarl heeft sindsdien een prominente plaats verworven in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Bij PAARL eren we deze traditie door onze gerechten te combineren met zorgvuldig geselecteerde Zuid-Afrikaanse wijnen.

Galerij